Wednesday, May 18, 2011

Član parlamenta gre v nebesa

Član parlamenta hodi po cesti,zadene ga tovornjak in povozi do smrti. Njegova duša gre v nebesa,kjer se pred vhodom sreča s Sv. Petrom.

"Dobrodošel v nebesa" reče Sv. Peter,"Preden te nastanim, hm, izgleda da imamo problem. Zelo poredko se znajdejo tukaj visoki funkcionarji, tako da ne vemo kaj bi s tabo."

"Ti samo spusti me noter. Ne bo problema," reče možakar.

"Če bi smel bi te spustil, se pa moram držat navodil od zgoraj. Predpis je tak, da moraš preživet en dan v peklu, en dan v nebesih. Nato se boš odločil kje boš preživel večnost."

"Že že, ampak jaz sem se odločil da bi šel v nebesa," reče poslanec.

"Žal, predpisi so predpisi."

Takoj nato, ga Sv.Peter pospremi do dvigala, ki se spusti dol, dol in dol, do pekla. Vrata se odprejo in poslanec se znajde sredi lepo negovanega golf igrišča. Nedaleč stran so klubski prostori, pred njimi pa veliko njegovih prijateljev in drugih politikov, ki so včasih skupaj delali.

Vsi so razposajeni in veseli,lepo oblečeni v večernih oblekah. Pritekli so mu nasproti ga pozdravit, obujali so spomine na lepe čase ki so jih skupaj doživljali in bogateli na račun davkoplačevalcev.

Odigrali so prijateljsko tekmo golfa, nato se gostili z jastogom in kaviarjem ter pili šampanjec. Zraven je tudi gospodar/hudič, ki je zelo prijeten in prijazen fant, z njimi se zabava, pleše ter pripoveduje vice. Vsi se zelo zabavajo, tako da še pomislil ni ko je prišel čas odhoda.

Vsi mu voščijo nasvidenje. In z rokami mahajo ko se dvigalo dviga. Dvigalo se dviga in dviga, ustavi se pred nebeškimi vrati, kjer ga že čaka Sv.Peter.

"Zdaj pa je čas, da obiščeš Nebesa."

Sedaj poslanec prebije 24 ur v skupini veselih duš, premikajo se iz oblaka na oblak, igrajo harfo in prepevajo. Imajo se super,tako da tudi teh 24 ur mine prehitro. In spet je pred Sv.Petrom.

"Dobro, prebil si en dan v peklu in en dan v nebesih. Zdaj pa izberi svojo večnost."

Poslanec malo pomisli, nato odgovori: "Saj,prej res ne bi nikdar tako rekel. Nebesa so res čudovita, toda mislim da mi bo bolje v peklu."

Sv.Peter ga zatem brez besed pospremi do dvigala ki ga pošlje dol, dol, dol in dol, do pekla.

Vrata dvigala se odprejo in on se znajde sredi zapuščene pokrajine polne raznih odpadkov in smeti. Med to umazanijo vidi vse svoje prijatelje,kako v črne vreče nabirajo odpadke in čakajo da pride še kaj od zgoraj dol. Vrag se mu pridruži in ga objame čez ramena.

"Ne razumem," zajeclja poslanec. "Včeraj sem bil tu, tukaj je bilo golf igrišče in klubska hiša, gostili smo se z jastogom in kaviarjem ter pili šampanjec, ter plesali in vsestransko zabavali. Zdaj pa je tu puščava polna odpadkov in umazanije in moji prijatelji izgledajo mizerno. Kaj se je zgodilo?"

Vrag ga smehljaje pogleda izpod čela: "Včeraj smo imeli volilno zborovanje..."

"... danes si pa volil."

Prevedel: J.K.
Prejeto od Suzan G. Kanada.
Originalni tekst:: Politician goes to heaven

No comments:

Post a Comment

May you be happy, healthy,
wealthy and safe.
May you live with ease.

Powered by WebRing.